Gyártók Kínában koppintják az Audit, a német OEM perre megy

Kínában koppintják az Audit, a német OEM perre megy

autopro.hu/P.B. | 2022.06.16 17:23

Kínában koppintják az Audit, a német OEM perre megy

Fotó: NIO News

Német sajtóértesülések szerint a Volkswagen Csoporthoz tartozó Audi pert indít a kínai elektromos autókat gyártó Nio vállalat ellen a védjegyjogok megsértése miatt. A kínai OEM egyelőre nem reagált a vádakra.

Hirdetés

Az Audi pert indított a müncheni bíróságon a kínai elektromosautó-gyártó Nio ellen a vállalat védjegyjogainak állítólagos megsértése miatt – jelentette a Handelsblatt című német lap június 16-án. A lap szerint az Audi azt kifogásolja, hogy a Nio ES6-nak és ES8-nak nevezi el két modelljét. A német gyártó szerint ez sérti az Audi saját S6-os és S8-as típusmegjelölésére vonatkozó védjegyét.

A Nio szóvivője nem kívánt nyilatkozni az ügyben, míg az Audi szóvivője nem volt azonnal elérhető a Reuters hírügynökség számára.

Európában terjeszkedne a Nio

A Nio egy elektromos autókat gyártó, Kínában prémiumnak számító márka, amely sokáig csak hazai pályán volt aktív. Tavaly május óta azonban már a norvég piacon is jelen van, és még az idén Németországban is terjeszkedne. A kínai OEM-ek európai terjeszkedéséről itt írtunk bővebben.

A Nio egyik leginkább egyedi megoldás az akkumulátorcserén alapuló töltés, ezt rajtuk kívül alig alkalmazza más a piacon.

Tetszett ez a cikk? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink