Gyártók Kínában erősíti kutatás-fejlesztését az Audi

Kínában erősíti kutatás-fejlesztését az Audi

autopro.hu/V.M. | 2022.11.21 12:17

Kínában erősíti kutatás-fejlesztését az Audi

Fotó: Audi MediaCenter

Új épületbe költöztette kínai központját, azzal együtt pedig helyi kutatás-fejlesztési tevékenységeit is az Audi, ami a kínai fejlesztőcsapatának bővítését is bejelentette ezzel egy időben.

Hirdetés

A Peking északi központi üzleti negyedében található új létesítményben az Audinak mind a hét kínai fejlesztőrészlege otthont kapott. Ezek a részlegek együttesen a járműfejlesztés minden fázisát lefedik tevékenységeikkel.

A mérnökök öt szinten, összesen több mint 6000 négyzetméteren dolgozhatnak. A létesítménynek része kettő műhely, egy nagy méretű tervezőlabor és egy elektronikai laboratórium is.

A mostani beruházással az Audi bővítheti kínai fejlesztőcsapatát, lehetővé téve az olyan technológiákkal foglalkozást, mint az okos műszerfal, az új kijelzőtechnológiák, a hangalapú vezérlés vagy a konnektivitás.

Több mint három évtizedes kínai jelenlét alatt az ázsiai ország az Audi legnagyobb piacává vált. Az OEM 2009-ben alapította meg Audi Kína leányvállalatát a helyi tevékenységek kézben tartására. A gyártó ugyanettől az évtől kezdve rendelkezik az országban fejlesztői csapattal, melynek a helyi piacra szánt járművek tervezését is magába foglaló tevékenységi köre azóta folyamatosan bővül.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink