Gyártók Kiegészítő juttatást ad magyar dolgozóinak a Mercedes

Kiegészítő juttatást ad magyar dolgozóinak a Mercedes

autopro.hu | 2022.10.18 12:23

Kiegészítő juttatást ad magyar dolgozóinak a Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz

A szokásos havi fizetésen felüli kiegészítő juttatással segíti aktív dolgozóit a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a rezsiárak emelkedése miatt kialakult helyzetben.

Hirdetés

A Hiros.hu nemrég megkérdezte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-t, a legnagyobb kecskeméti munkáltatót, hogy cég a rezsiárak emelkedése miatt kialakult helyzetben segíti-e - és ha igen, hogyan - dolgozóit.

„A jelenleg több mint 4700 főt foglalkoztató Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Magyarország egyik legnagyobb és legvonzóbb munkáltatója.

A vállalat ügyvezetése a közelmúltban úgy döntött, hogy a gyár minden aktív munkavállalóját egy egyszeri kifizetéssel támogatja. Ez egy kivételes, a szokásos havi fizetésen felüli kiegészítő juttatás, amely a munkavállalók havi alapfizetésének 60 százalékát teszi ki” – írták állásfoglalásukban.

Ahogy arról az autopro.hu több alkalommal is beszámolt, az egekbe szökő energiaárak egyre nagyobb kihívást jelentenek az autóipari vállalatok számára. Legutóbbi témával kapcsolatos cikkünkben arról írtunk, hogy bár a német OEM-ek biztosították energiaellátásukat, a rosszabb helyzetben lévő beszállítóik leállása továbbra is termelési zavarokkal fenyeget.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink