Gyártók Kiderült, mennyibe fog kerülni a Smart SUV-ja

Kiderült, mennyibe fog kerülni a Smart SUV-ja

autopro.hu/P.B. | 2022.12.07 11:21

Kiderült, mennyibe fog kerülni a Smart SUV-ja

Fotó: Smart

Körülbelül egy évvel a Smart első kompakt SUV modelljének, az #1-nek debütálása után elkezdődik a modell értékesítése az immár kínai kézben lévő gyártó részéről. A Smart modelljének növekedése az ár emelkedésével is együtt jár.

Hirdetés

Az új Smart készen áll: négy évvel azután, hogy a Mercedes átadta a mikroautók gyártásával foglalkozó vállalat részvényeinek többségét a kínai Geelynek. Az így német-kínai vegyesvállalat most kezdi meg első új modellje, az #1 piacra dobását, amely a müncheni IAA-n debütált 2021-ben.

A Smart a kis városi autókból 4,27 méteres elektromos SUV-vá nőtte ki magát. A Fortwo-nál majdnem kétszer drágább ötüléses autó 41.490 eurós áron rendelhető. A Smart az első szállításokat 2023 elejére ígéri.

A #1 két változatban kapható: az alapmodell 200 kilowatt (272 lóerő) teljesítménnyel és hátsó motorral rendelkezik, míg a nagyobb verzió kapott egy villanymotort előre is, így tehát összkerékhajtással bír. Ennek 315 kilowatt (428 lóerő) lesz a teljesítménye. Mindkettő kivitel 66 kilowattórás akkumulátorral rendelkezik, ami akár 440 kilométeres hatótávolságig viheti a járművet – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink