Gyártók Kibertámadás érte a Ferrarit

Kibertámadás érte a Ferrarit

autopro.hu/V.M. | 2023.03.21 09:23

Kibertámadás érte a Ferrarit

Fotó: Pixabay

Az olasz Ferrari arról adott tájékoztatást, hogy nemrég egy hacker váltságdíjat követelt tőle vásárlóinak elérhetőségi adataival kapcsolatban, hozzátéve, hogy az eset nem gyakorolt befolyást működésére.

Hirdetés

Legutóbb tavaly ősszel merült fel annak lehetősége, hogy az olasz sportautó-gyártót kibertámadás érte, aminek következtében dokumentumok szivárogtak ki. Mindazonáltal a sajtóértesülésekre reagálva akkor a vállalat azt közölte, hogy nincs bizonyíték rosszindulatú behatolásra.

Az előzőtől független mostani eset kapcsán a Ferrari tájékoztatta ügyfeleit az incidensről és annak jellegéről.

Továbbá a vállalat közölte, hogy értesítette a hatóságokat, miközben egy kiberbiztonságra szakosodott vállalkozással együttműködésben nyomozásba kezdett – írta meg a Reuters.

A Ferrarihoz hasonlóan időről időre más autógyártók neve is felmerül kibertámadásokkal kapcsolatban. 2021 végén a Volvo Cars-tól tulajdonítottak el kutatás-fejlesztési adatokat, 2020 nyarán pedig a Honda globális gyárhálózatát bénította meg részlegesen egy zsarolóvírusos támadás.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink