Gyártók Kézzel készülnek a Pininfarina autói

Kézzel készülnek a Pininfarina autói

autopro.hu/Sz.K. | 2023.02.13 06:22

Kézzel készülnek a Pininfarina autói

Fotó: Automobili Pininfarina Media Hub

Eddig három példány készült el a Pininfarina szuperautójából, összesen 150-et terveznek belőle, mindegyik példányt kézzel szerelik össze. Az eddigi három darabból egy került Európába.

Hirdetés

Paolo Dellacha, a Pininfarina vezériazgatója Per Svantessont váltotta a poszton. A szakember korábban a Ferrarinál és a Maseratinál dolgozott, mielőtt 2018-ban csatlakozott a Pininfarinához.

„Még mindig egy induló vállalkozás vagyunk, de egyre erőteljesebbé válunk” – mondta a vezérigazgató az Autocarnak kiemelve, hogy a 2022-es év nagyon fontos volt a cég számára, mert elkészültek az első példányok a Battista szuperautóból.

Dellacha már az előző munkakörében is a kétmillió fontos (2,2 millió euró) Battista szuperautó fejlesztéséért volt felelős. Megerősítette, hogy eddig három Battistát adtak át az ügyfeleknek, kettőt az Egyesült Államokban és egyet Európában.

A vállalat legfeljebb 150 példányt tervez gyártani a Battistából, ezekből kéthetente egy példányt tudnak előállítani. Az autókat kézzel készítik őket Torinóban, a gyártás hat szakaszban zajlik, ez lehetővé teszi lehetővé, hogy egyszerre hat autó készülhessen.

Dellacha szerint a vállalat közvetlen fókusza továbbra is a Battistán van, és annak biztosításán, hogy az autó „nagyon megbízható” és könnyen kezelhető legyen. A Battistán túl tervezik a típuspaletta bővítést, de Dellacha nem beszélt konkrétumokról.

A vállalat jelenleg 115 embert alkalmaz két telephelyen: kétharmadát a torinói tervező, mérnöki és gyártó létesítményben, egyharmadát pedig a müncheni irodában.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink