Gyártók Kevesebb verzióval és e-autóként élhet túl a BMW 8-as

Kevesebb verzióval és e-autóként élhet túl a BMW 8-as

autopro.hu/P.B. | 2022.10.26 08:18

Kevesebb verzióval és e-autóként élhet túl a BMW 8-as

Fotó: BMW

Sajtóértesülések szerint a BMW 8-as szériából a kupé és a kabrió verziót nyugdíjba vonultatja a gyártó, és csak a Gran Coupe marad életben. Érdekesség, hogy a trió legpraktikusabb darabja ráadásul csak elektromos hajtással fog készülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, a BMW 8-as széria nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és nem tudott az E31-es sorozat méltó utódjává válni. Ezt jól jelzi, hogy a gyártó nem fordít különösebb energiát a 8-as széria fejlesztésére, de ennek ellenére nem kaszálja azt el, lesz harmadik generáció is. A BMWBLOG-ra hivatkozva a Motor1.com arról ír, hogy a BMW csak a Gran Coupe verziót hagyja meg a 8-as szériából a 2026-ban induló harmadik generációban.

A G77 kódnevű következő Gran Coupe ráadásul kizárólag elektromos formában érkezhet majd az információk szerint, a gyártás pedig 2026-ban kezdődhet meg. Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy nevében a nyolcas szám szerepel, a limuzin a jövő évben érkező i5 és a már bemutatott i7 közé lesz pozicionálva.

Párhuzamosan gyártott platformok

Bár a BMW a „Neue Klasse” névre keresztelt, dedikált elektromos platformon dolgozik, a müncheni autógyártóhoz közel álló források úgy vélik, hogy még túl korai lenne a 8-as sorozatot erre az architektúrára építeni, tehát a modell a CLAR platformra fog épülni – mégpedig hátsókerékhajtással, mint a jelenlegi elődök. Várhatóan több éves átfedés lesz a Neue Klasse és a CLAR platform esetében, mielőtt a BMW végül felhagy az utóbbi használatával.

A csak tisztán elektromos verzióban elérhető 8-as sorozat annyiban mindenképpen érdekes lépés lenne a BMW-től, hogy a cég vezetői többször is hangsúlyozták a közelmúltban, hogy nem szabad teljesen lemondani a belső égésű motorok használatáról.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink