Gyártók Kevesebb autóval is egyre gazdagabb a Ferrari

Kevesebb autóval is egyre gazdagabb a Ferrari

autopro.hu/P.B. | 2023.08.03 12:23

Kevesebb autóval is egyre gazdagabb a Ferrari

Fotó: Facebook/Ferrari

A Ferrari ugyan kevesebb autót adott el a második negyedévben, mint az azt megelőző időszakba, de lényegesen több bevételt ért el az eladásokból, és így a nyeresége is nőtt.

Hirdetés

Az elmúlt negyedév jó eredményei után a luxussportautó-gyártó Ferrari az egész évre valamivel több profitot vár, mint korábban. Benedetto Vigna vezérigazgató most arra számít, hogy az EBIT 2,19 és 2,22 milliárd euró között lesz az eddig tervezett 2,13-2,18 milliárd helyett.

A Ferrari a második negyedévben két százalékkal kevesebb autót adott el, 3392 példányt. Ennek ellenére a cég 14 százalékkal, 1,47 milliárd euróra növelte eladásait. A drágább autók nagyobb aránya mellett az extra felszereltségből származó magasabb bevétel és a magasabb árak is éreztették hatásukat. Ráadásul a cég többet keresett a szponzori szerződésekből, így a nettó nyereség harmadával 334 millió euróra emelkedett.

Bár a bejelentés után némileg csökkent a Ferrari-részvények ára, a folyó évben azonban a papír még mindig 42 százalék körüli pluszban, 284,20 eurón áll - 2019 elején még 100 euró alatt volt egy részvény ára. A befektetők nagyra értékelik az olasz luxusgyártó rendszeresen magas nyereségét – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink