Gyártók Két új Tesla érkezik Európába

Két új Tesla érkezik Európába

autopro.hu/P.B. | 2022.08.03 15:18

Két új Tesla érkezik Európába

Fotó: Tesla Gallery

A Tesla bejelentése szerint a Model S Plaid és a Model X Plaid úton van Európa felé, a vásárlói kiszállítások pedig idén november végén elindulnak. Az amerikai elektromosautó-gyártó honlapja frissült a legújabb specifikációkkal, opciókkal és árakkal.

Hirdetés

Mostantól lehetőség van új rendelés leadására a Model S és a Model X Plaid járművekre Európában – így Magyarországon is. A Model S és X Dual Motor összkerékhajtású verzióinak kiszállítása 2023-ban kezdődik Európában. Ezek foglalására még mindig van lehetőség, a rendelések pedig egy későbbi időpontban válnak elérhetővé.

A Plaid a Tesla közleménye szerint az eddigi legsikeresebb fejlesztés a modellek életében. Ez a kivitel többek között új belső térrel, megújult hajtásláncokkal és elektronikával, valamint újfajta alvázzal jár. A két jármű a luxus, a technológia és a teljesítmény teljesen új szintjét kínálja a Tesla szerint.

Mélyen a zsebbe kell értük nyúlni

Magyarországon a 600 kilométeres hatótávot ígérő, nulláról száz kilométer/órára 2,1 másodperc alatt gyorsuló, 1020 lóerős Model S Plaid induló ára 58.203.900 forint lesz. A Model X Plaid valamivel drágábban, 59,6 millió forintért lehet a vevőké az év végétől. Ez a modell 528 kilométeres hatótávolságot, 262 kilométer/órás végsebességet és szintén 1020 lóerőt tud.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink