Gyártók Két új e-autót hozott Európába a Nissan

Két új e-autót hozott Európába a Nissan

autopro.hu/P.B. | 2023.04.03 11:16

Két új e-autót hozott Európába a Nissan

Fotó: Nissan's Global Newsroom

A Nissan az Ariya elektromos modelljének két új változatát dobja piacra Európában. Bár a karosszérián nem változtattak, a hajtás tartalmaz újdonságokat: az egyik verzió egy új csúcsmodell, míg a másik egy megfizethetőbb kivitel.

Hirdetés

A megfizethetőbb Nissan Ariya az elsőkerék-hajtású Ariya Engage, amely mindkét akkumulátormérettel (63 és 87 kilowattóra) kapható. A kisebb akkumulátoros változat WTLP szerinti hatótávolsága 404 kilométer, míg a 87 kilowattórás akkumulátorral és 178 kilowattos elsőkerék-hajtással akár 536 kilométert is meg lehet tenni egy töltéssel.

Az autógyártó szerint ez az új változat „biztosítaná, hogy az ügyfelek bizonyos európai piacokon hozzáférhessenek az elektromos járművekhez nyújtott támogatásokhoz”. A Nissan azonban nem mondja meg, hogy pontosan mely országokra gondolt. Németországban az Ariya már jogosult a környezetvédelmi bónuszra, nettó listaára 39.907 eurótól kezdődik.

Ami extra csak belefér

A másik új változat az Ariya Evolve+ névre hallgat, és egy új csúcskategóriás összkerékhajtású modell, nagyobb teljesítménnyel (290 kilowatt a korábbi 225-ös csúcs után) és jobb gyorsulással (5,1 másodperc alatt éri el állóhelyzetből a száz kilométer/órát). Az új Evolve+ 20 colos könnyűfém keréktárcsákat is kapott, míg belül Nappa Blue bőrborítással nyűgözi le a tulajokat – írja az electrive.com.

„Az Ariyát azoknak az ügyfeleknek hozták létre, akik olyan elektromos járműre vágytak, amely tökéletesen illeszkedik az életstílusukhoz” – mondja Leon Dorssers, a Nissan AMIEO (Afrika, Közel-Kelet, India, Európa és Óceánia) regionális marketingért és értékesítésért felelős alelnöke. „Követve ügyfeleink érdeklődését, rájöttünk, hogy a spektrum mindkét végén van lehetőség bővíteni az Ariya kínálatát” – tette hozzá.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink