Gyártók Két hétre leáll a Toyota cseh üzeme

Két hétre leáll a Toyota cseh üzeme

autopro.hu/P.B. | 2021.03.19 16:16

Két hétre leáll a Toyota cseh üzeme

Fotó: Toyota Europe Newsroom

Március 22-étől két hétre leáll a Toyota csehországi, Kolín városában található üzeme a chiphiány miatt. Az átmeneti félvezetőhiányt ezúttal az Észak-Amerikában tapasztalható rossz időjárási körülmények okozzák.

Hirdetés

A cseh hírügynökségre hivatkozva arról számolt be a Reuters, hogy az észak-amerikai időjárási viszonyok okozta félvezetőhiány miatt két hétre leállítja a termelést a Toyota cseh üzeme. Nem ez az egyetlen Toyota gyár, amit érint a hiány.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Toyota – és más autógyártók, például a Volvo és a Honda is – több észak-amerikai üzemében csökkenti a termelését az újabb félvezetőhiány miatt. Ezúttal az amerikai kontinens északi felén tapasztalható, szokatlanul hideg, téli időjárás okozza a chipek átmeneti hiányát, ami így most már Európába is begyűrűzött.

A Prágához közeli Kolínban a Toyota évente nagyjából 200 ezer autót gyárt az európai piacra, jellemzően kisebb modelleket, így például az egyik legnépszerűbb Toyotát, a Yaris-t. A csehországi Toyota gyár részben a PSA számára is termel, mely konszern egészen tavalyig résztulajdonosa volt a kolíni üzemnek.

Kiemelt Partnereink