Gyártók A Toyota és a Volvo is csökkenti termelését

A Toyota és a Volvo is csökkenti termelését

autopro.hu/V.M. | 2021.03.18 15:19

A Toyota és a Volvo is csökkenti termelését

Fotó: Toyota USA Newsroom

A gyárleállításokra kényszerülő Honda után a Toyota és a Volvo Cars is bejelentette, hogy átmeneti jelleggel csökkenti termelését Észak-Amerikában.

Hirdetés

A Toyota a héten négy Egyesült Államokban és Mexikóban található üzemében fogja vissza termelését bizonyos petrokémiai termékek hiánya és a szokatlanul kemény téli időjárás miatt. Az érintett modellek között szerepel az Európában is kapható Camry szedán, illetve a RAV4 hibrid változata is. A japán vállalat azt nem közölte, hogy a termelés mikor állhat vissza a normál ütemébe.

A Volvo március hónapban az USA-ban és Kínában fogja csökkenteni vagy átmenetileg leállítani a termelést. A kínai Geely tulajdonában lévő svéd OEM a globális chiphiányt jelölte meg okként.

A Volvo termelésében korábban még nem okozott fennakadást a félvezető komponensek beszerzésében felmerült nehézségek. A vállalat most arra számít, hogy a második negyedév kritikus lesz.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Honda nemrég közölte, hogy a március 22-vel kezdődő héten, részben a kialakult chiphiány miatt leállítja a gyártósorokat a kanadai és amerikai üzemeinek többségében, míg a maradékban csökkenti a termelést. Akkor még nem volt szó a mexikói egységek leállásáról, azóta azonban kiderült, hogy március 18-cal kezdődően az országban található üzemekben bizonytalan ideig szüneteltetik a termelést – derül ki a Reuters cikkéből.

Kiemelt Partnereink