Gyártók Készül a Ford első elektromos gyára

Készül a Ford első elektromos gyára

autopro.hu/P.B. | 2022.07.19 09:23

Készül a Ford első elektromos gyára

Fotó: Ford MyNewsDesk

A Ford kihasználja a kölni gyár augusztus 1-ig tartó leállását, és folytatja az üzem átalakítását az elektromos autók gyártására. Két új gyártócsarnokot építenek, és átalakítják a meglévő létesítményeket.

Hirdetés

A Ford első európai, tisztán elektromos sorozatgyártású modellje 2023-tól gördül le a gyártósorról Kölnben. Az autó a Volkswagen moduláris elektromos hajtásrendszerén (MEB) fog alapulni. A Ford második MEB-modellje 2024-ben lép a piacra, azt szintén Kölnben gyártják majd. A két új autóról egyelőre nem ismerni további részleteket.

„Az üzem átalakítása során az egyik legnagyobb kihívás az, hogy kezdetben párhuzamosan fogjuk gyártani az új e-modellt és a Ford Fiestát” – mondja Darko Drazic, a Ford tervezési vezetője. A MEB összeszerelő sor az „Y-csarnokban” épül fel, ahol korábban a festőműhely és a végső összeszerelés is helyet kapott. Az egyik ilyen szalagot most teljesen lebontják, hogy helyet adjanak az új létesítményeknek. Az új összeszerelő sorok mellett a felső szállítószalag-rendszert is megerősítik, mivel a teljesen elektromos crossover modell nehezebb, mint a korábban ott összeszerelt Fiesta – írja az electrive.com.

„A szerkezeti munkák mindkét épületen szinte befejeződtek. Most a belső munkák és a gyártóberendezések felszerelése következik” – mondta Drazic, aki hozzátette azt is, hogy a megfelelő ütemben haladnak a munkálatokkal.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink