Gyártók Kényszerpihenő jön a MAN-nál is

Kényszerpihenő jön a MAN-nál is

autopro.hu/Sz.N. | 2020.03.19 18:22

Kényszerpihenő jön a MAN-nál is

Fotó: Man Press

Müncheni gyártósorainak leállítására kényszerült a MAN a koronavírus-járvány kitörése miatt. A jövő héttől a többi német telephelyen rövidített munkarendben folyik a termelés.

Hirdetés

A teherautógyártó MAN a koronavírus-járvány és a beszállítói láncában történt fennakadások miatt csütörtökön leállította a termelést fő telephelyén, Münchenben.

„A többi gyárban a termelést külön-külön leállítjuk” – jelentette be a vállalat. Március 23-tól a német telephelyeken rövidített munkaidőben folyik a gyártás.

A többi európai gyárban is visszavesznek a termelésből. Az értékesítést és az egyéb szolgáltatásokat a jelenlegi helyzet fennálltáig felfüggesztik – számolt be az Automobilwoche.

A MAN Truck & Bus a Volkswagen-leány Tratonhoz tartozik. A vállalat világszerte 36 ezer munkavállalót foglalkoztat, melyből a müncheni központban 9200-an, a nürnbergi dízelmotorgyárban 3700-an, a tengely- és alkatrészüzemben Salzgitterben 2400-an, az értékesítésben világszerte 6000-en, az osztrák Stájerországban található teherautó-üzemben 2300-an és további 6000-en dolgoznak a városi és a távolsági buszgyárakban a törökországi Ankarában és a lengyelországi Starachowice-ben.

Kiemelt Partnereink