Gyártók Kék-sárga színekben érkezik az új FLIRT

Kék-sárga színekben érkezik az új FLIRT

autopro.hu | 2014.02.27 11:15

Kék-sárga színekben érkezik az új FLIRT

Kigördült az első két készre szerelt, a MÁV-START Zrt. megrendelésére készült FLIRT motorvonat a Stadler Rail Csoport bussnangi üzeméből, és elindult mintegy 1000 kilométeres útjára Magyarországra. Az összekapcsolt járműveket mozdony vontatja Ausztrián keresztül Budapestre, és várhatóan február 28-án meg is érkeznek a fővárosba.

Hirdetés

Az új vonatok annak a 42 darabos flottának az első járművei, amelyről a MÁV-Start és a Stadler még 2013 márciusában írt alá szerződést. Magyarországra érkezését és a szokásos üzembe helyezési munkálatokat követően az új járművek szigorú hatósági próbafutásokon vesznek részt, amelyek sikeres teljesítése után utasforgalomba is állnak - adta hírül a vállalat.

Új színt hoz a magyar vasúti közlekedésbe a 42 motorvonat

Az új elővárosi vonatok a 2005-ben beszerzett FLIRT flottától eltérően kék-fehér-sárga fényezést kapnak, amely illeszkedik a MÁV csoport járműállományánál általánosan alkalmazott színvilágba. A leszállított 42 új járművel együtt a MÁV-Start kötelékében már 102 korszerű FLIRT motorvonat közlekedik majd.

Az új járművek a jelenlegi tervek szerint a Budapest–Székesfehérvár, Budapest–Pusztaszabolcs, Budapest–Esztergom, Budapest–Szob, Budapest–Veresegyház–Vác és Budapest–Cegléd–Szolnok vonalakon közlekednek majd. A FLIRT motorvonat egyébként a Stadler legsikeresebb terméke, az elmúlt években a cégcsoport több mint 940 ilyen típusú motorvonat gyártására kapott megbízást 14 országból.

Kiemelt Partnereink