Gyártók Kártérítést fizet a Škoda egy korábbi beszállítójának

Kártérítést fizet a Škoda egy korábbi beszállítójának

autopro.hu/P.B. | 2020.12.09 17:22

Kártérítést fizet a Škoda egy korábbi beszállítójának

Fotó: Skoda Storyboard

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Škoda az autóülések támláival kapcsolatos szerződés felmondása miatt kénytelen kártérítést fizetni a Volkswagen Csoport beszállítója, a Prevent egyik alvállalkozójának, a TBW-nek.

Hirdetés

A Celle városában található bíróság döntésének értelmében a Škoda azért fizet kártérítést a TBW-nek, mert visszamondta a céggel kötött megállapodást a fejtámlákról. A bírósági ítélet nem tartalmaz pontos összeget, de a 2019 áprilisától 2024 nyaráig tartó időszakban leszállítandó támlák értékét kell megfizetnie a Škodának.

A per összességében hétmilliárd euróról szól, a Prevent más ügyekben is számíthat kártérítésre, miután 2019. március 31-én a Volkswagen Csoport egyoldalúan felbontotta a Prevent Csoporttal kötött szerződéseit. Az ügyben Németország mellett más országokban is zajlik eljárás.

A szerdai, a hannoveri bíróság döntése utáni fellebbezés eredménye. A kártérítés mellett a Škodának arról is be kell számolnia, hogy ki lett a támlák új beszállítója.

Nem ért egyet a Volkswagen

A Volkswagen Csoport nem ért egyet a döntéssel, szerintük a bíró nem vette figyelembe, hogy a cégek között már korábban fennálló vita miatt a Prevent a beszállítások leállítását is kilátásba helyezte, ezért a Volkswagen Csoport ismét fontolgatja a fellebbezést.

A Prevent képviselői szerint az ítélet azt mutatja, hogy a cég által felhozott vádak megalapozottak. A szóban forgó ügy a Škoda Octavia, Karoq és Superb modellek üléseit érinti – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink