Gyártók Júliustól csak elektromos autókat kínál a Fiat

Júliustól csak elektromos autókat kínál a Fiat

autopro.hu/P.B. | 2022.06.01 06:22

Júliustól csak elektromos autókat kínál a Fiat

Az új Fiat 500 | Fotó: Stellantis Media

A Fiat bejelentése szerint a gyártó 2022. július 1-től csak elektrifikált modelleket (azaz hibrideket és tisztán elektromos hajtású autókat) kínál Nagy-Britanniában. A Stellantis alá tartozó olasz gyártó tehát hagyományos hajtással nem dob piacra több autót a szigetországban.

Hirdetés

Tavaly a Fiat által Nagy-Britanniában értékesített járművek összesen 60 százaléka rendelkezett részben vagy teljesen elektromos hajtással. A Stellantis olasz leányvállalata úgy döntött, hogy júliustól be is teljesíti az elektromos offenzívát az országban, és nem kínál többé nem elektrifikált autót a szigetországban.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a Fiat 2027-re teljesen elektromos gyártóvá válik Európában, 2030-tól pedig globális szinten. Az Egyesült Királyságban meghúzott lépés tulajdonképpen ennek az átállásnak a tesztje lesz.

A Fiat elektromos járműkínálata az Egyesült Királyságban egyaránt tartalmaz akkumulátoros elektromos járműveket, valamint hibrideket, a kisméretű, kompakt elektromos járművektől a nagyobb furgonokig.

Megvan a húzónév

A Fiat néhány gyártóhoz képest talán meglepően könnyen határozta el magát a teljes elektromos átállás mellett, azonban ennek az elektromos 500-as sikere lehet az egyik oka: a Fiat közleménye szerint a teljesen elektromos, új 500-as tizenegy európai országban a legkelendőbb elektromos városi autó – írja az electrive.com.

Az elektromos átállás jegyében a Fiat nemrégiben bejelentette, hogy a szerbiai gyárában 2024-től elektromos autókat fognak gyártani.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink