Gyártók Jövőre több plug-in hibrid Jeep is érkezik

Jövőre több plug-in hibrid Jeep is érkezik

autopro.hu/P.B. | 2020.09.07 11:22

Jövőre több plug-in hibrid Jeep is érkezik

Fotó: FCA Media

Összesen három részben elektromos modellel jelentkezik a Jeep 2021 első felében, a Wrangler mellett a Renegade és Compass is kap plug-in hibrid változatot, utóbbi két modell már előrendelhető. Első körben Kínában, az Egyesült Államokban és Európában lesz kapható a három plug-in hibrid Jeep.

Hirdetés

A három részben elektromos modell közül a Renegade és a Compass említhető egy lapon, a plug-in hibrid Wrangler teljesen más hajtást kap. Előbbi két modell esetében az egyik elektromos motor csak az első, míg a másik csak a hátsó kerekeket hajtja, a robbanómotor pedig szintén csak az első kerekeket hajtja.

A Jeep Wrangler 4xe kétliteres, négyhengeres dízelmotort kap, amit két elektromos motor segít majd. A jármű ZF váltóval lesz felszerelve.

Az akkumulátorokat a hátsó ülések alá szerelik, melyek egyébként 17 kilowattórás teljesítménnyel bírnak majd, és 40 kilométer tisztán elektromos hajtásra lesznek képesek. Az autó összteljesítménye 280 kilowatt lesz, a négykerékhajtás pedig a hagyományos modellekhez hasonlóan bármikor elérhető lesz.

A Jeep a következő években a teljes modellkínálatát szeretné elektrifikálni – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink