Gyártók Jövőre kezdődik a teljes elektrifikáció a DS-nél

Jövőre kezdődik a teljes elektrifikáció a DS-nél

MTI | 2023.10.09 12:20

Jövőre kezdődik a teljes elektrifikáció a DS-nél

Fotó: DS

A DS Automobiles felgyorsítja az elektromos átállást, és 2024-től kizárólag tisztán elektromos modelleket mutat be - ismerteti a cég közleményében.

Hirdetés

Tájékoztatásuk szerint a DS franciaországi központjában a napokban befejeződik a gyártó új, zéró emissziós korszaka első modelljének fejlesztése, a járművet az olaszországi Melfiben fogják gyártani.

Az új fejlesztés a Stellantis konszern első olyan projektje, amely az STLA M nemzetközi platformra épül. A jövőre érkező, 100 százalékosan elektromos modellben alkalmazott nagy kapacitású, akár 98 kilowattórás akkumulátorok a jármű számára több mint 700 kilométeres hatótávolságot tesznek lehetővé - tájékoztattak.

A közleményben emlékeztetnek: az innovatív márka 2014-es önállósodása óta stratégiájának középpontjába helyezte az elektrifikációt. A DS minden modellje 2019-óta elérhető plug-in hibrid hajtással vagy elektromosított változatban E-TENSE néven. A márka a továbbiakban 100 százalékban elektromossá kíván válni.

2023 első fél évében a DS eladásain belül közel 50 százalékot képviseltek az E-TENSE modellek. A DS márka 41 országban van jelen kereskedőhálózatával, amelynek már 450 tagja van.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink