Gyártók Jól halad a Borgward feltámasztása

Jól halad a Borgward feltámasztása

autopro.hu/B.B. | 2017.01.04 15:11

Jól halad a Borgward feltámasztása

A kínai pénzből újra működésbe hozott autógyártó idén már százezer kocsit adna el, a márka első embere középtávon pedig már a félmilliós küszöböt emlegeti.

Hirdetés

Nem egy sikertelen kínai próbálkozást láttunk már az európai autópiacon, azonban a Borgward felvásárlása és életre keltése épp egy ellenpélda: a márka első embere most elárulta a jövőbeni terveket.

Ulrich Walker vezetésével az autógyártó 2017-ben százezer kocsi értékesítését tűzte ki célul. A BX7 modell tavaly júniusi startja óta 25 ezer példány talált gazdára, további 35 ezret pedig előrendeltek. A százezres határ eléréséhez valószínűleg szükség lesz a BX5-ös típus piaci bevezetésére is: a kínai-német gyártó mindkét példányból havonta 5-5 ezret szeretne értékesíteni. Középtávon a Borgward már-már a Teslához hasonló növekedési ütemmel számol, hiszen a százezres után félmilliós küszöb elérése a cél.

Walker szerint a legerősebb piac a kínai, idén itt a helyi autóipari szövetségek előrejelzése alapján óriási növekedésre számítanak: a régi-új gyártó a tavalyihoz képest várhatóan 1,2 millióval népesebb vevőkörből tervez minél nagyobb szeletet kihasítani, az USA piacán való megjelenésre viszont egyelőre nem készülnek, írja az Automobilwoche.

A németországi terjeszkedésen viszont van még mit javítani, ezt mutatja az alkalmazotti létszám is: a korábban tervezett 120 helyett egyelőre csak 65 fővel dolgoznak együtt Stuttgartban. Európa legnagyobb autópiacán a Borgward az új elektromos modellekben, valamint a „Made in Germany” feliratban bízhat.

Kiemelt Partnereink