Gyártók Jobban állja a sarat riválisainál a BMW

Jobban állja a sarat riválisainál a BMW

autopro.hu/P.B. | 2023.11.03 12:20

Jobban állja a sarat riválisainál a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

A harmadik negyedévben a BMW növelte nyereségességét annak ellenére, hogy a kevésbé jövedelmező elektromos autók részesedése magasabb volt az eladásaiban, mint az előző év azonos negyedévében.

Hirdetés

A BMW üzleti évének harmadik negyedében a vártnál nagyobb árbevételt és nyereséget termelt. A kamat- és adózás előtti eredmény éves összevetésben 18,2 százalékkal 4,35 milliárd euróra nőtt, annak ellenére, hogy a még nem túl jövedelmező elektromos autók aránya magasabb volt – jelentette be a cég Münchenben. A szakértők valamivel kisebb üzemi eredményre számítottak.

A BMW újautó-eladásai 5,8 százalékkal 621.699 járműre nőttek, az autógyártási üzletágban a működési árrés csaknem egy százalékponttal 9,8 százalékra emelkedett. A megnövekedett szállításoknak köszönhetően a vállalat 3,4 százalékkal 38,5 milliárd euróra növelte árbevételét. A magasabb adók és a kamatfedezeti ügyletek negatív hatásai miatt a profit 7,7 százalékkal 2,93 milliárd euróra csökkent.

Az autógyártó vezetése megerősítette az éves előrejelzését, miközben a riválisok - a Volkswagen Csoport és a Mercedes-Benz - a közelmúltban a gyenge iparági helyzet és az ellátási lánc problémái miatt kénytelenek voltak némileg visszalépni profitkilátásaitól.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink