Gyártók Jelentősen nőttek a Kia bevételei az első negyedévben

Jelentősen nőttek a Kia bevételei az első negyedévben

autopro.hu/P.B. | 2021.04.23 13:21

Jelentősen nőttek a Kia bevételei az első negyedévben

Fotó: Kia Global Media Center

Nyilvánosságra hozta a Kia az első negyedéves újautó-eladásainak számát. A Hyundai Csoporthoz tartozó dél-koreai vállalat jelentősen több autót adott el, mint a tavalyi első negyedévben, és hasonló mértékű növekedést vár az egész idei évet nézve.

Hirdetés

689.990 autót adott el a Kia 2020 első negyedévében, ez 6,4 százalékos javulás az előző évhez képest, míg az eladásokból származó bevétele 13,8 százalékkal nőtt a vállalatnak, 16,58 trillió koreai wonra. A Kia eladásait a Telluride és a Seltos SUV-k húzták a vállalat közleménye szerint.

Dél-Koreában, a gyártó hazai piacán 11,4 százalékos növekedést könyvelhetett el a Kia, ez 130.075 eladott autót jelent. Ezzel szemben Koreán kívül csak 5,3 százalékos volt a javulás, 559.915 autót adott el a Kia a világ többi részén.

A működési profitját több mint kétszeresére tudta emelni a vállalat, de minden egyes üzleti mutató pozitív adatokat jelez.

Jó évet vár a Kia

A dél-koreai vállalat célja az idei évre 2,92 millió eladott autó, ami 12,1 százalékos növekedés lenne a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évhez képest. Ebből 535 ezer autót értékesítene otthon a cég, a többit pedig a világ egyéb részein.

A Kia a járműipar felfutására számít az idei évben, de természetesen a járvány kiszámíthatatlan alakulása és a chiphiányhoz hasonló válságok miatt ez egy törékeny előrejelzés a vállalat részéről.

Új modellekkel a növekedés útján

A fentieket figyelembe véve a Kia továbbra is új modellekkel, a Plan S nevezetű tervnek megfelelően kíván növekedni. A két új húzómárkája a K8 szedán és az első dedikált, tisztán elektromos Kia, az EV6 lehetnek.

A chiphiányról még annyit elárult a vállalat közleménye, hogy ahhoz rugalmasan tudnak alkalmazkodni a gyártási volumen igazításával.

Kiemelt Partnereink