Gyártók Izmosodik az e-Golf

Izmosodik az e-Golf

autopro.hu/B.B. | 2016.11.19 06:31

Izmosodik az e-Golf

A hagyományos hajtással szerelt változat felfrissítése után az elektromos verzióhoz is hozzányúlt a VW: a kocsinak többek között jócskán megnőtt a hatótávolsága.

Hirdetés

Néhány éve új taggal bővül a VW Golf-család, így az időszakos modellfrissítésekből és ráncfelvarrásokból már az e-Golf sem maradhat ki. A többi testvérmodellhez hasonlóan az elektromos verzió is megkapta a kisebb külső változtatásokat, illetve az új belső asszisztenseket, ám (villanykocsiról lévén szó) az igazi módosításokat az akkumulátor környékén illik keresni.

A 35,8 kWh-s akkumulátor segítségével ezentúl egy töltéssel a korábbi 133 helyett hamarosan már kétszáz kilométert tehetünk meg. Töltés szempontjából is növelte versenyképességét a kocsi, egy újonnan elérhető gyorstöltővel egy óra alatt akár nyolcvan százalékig is „tankolhatjuk” a járművet.

Az autoblog.com szerint az elektromotor kihasználása is javult: az e-Golf immáron 134 lóerős, a nulla-százas sprintet pedig 9,6 másodperc alatt teljesíti. Persze utóbbit inkább csak megszokásból közölte a gyártó, hiszen a kocsit nehéz lábbal használva a hatótávolság alaposan rövidül.

Kiemelt Partnereink