Gyártók Itt az új Transporter előfutára: a VW Tristar

Itt az új Transporter előfutára: a VW Tristar

autopro.hu | 2014.10.12 08:53

Itt az új Transporter előfutára: a VW Tristar

A hannoveri haszonjármű kiállításon aratott sikere után néhány nappal a Párizsi Autószalonon is bemutatta a márka a várhatóan a következő generációs Transporter egyes elemeit is magán viselő platós tanulmányautót.

Hirdetés

A Tristar kisbusz, mely a jelenlegi Transporter számos elemét magán hordja, a hannoveri bejelentés szerint a 2015-ben megjelenő T6-os előfutáraként jelenik meg, melyet Párizsban azzal is hangsúlyossá tettek, hogy a Volkswagen haszonjárművek újdonsága a bemutatón felvonuló öt Transporter generáció után, hatodikként lépett a színre.

Valahogy így fest majd a holnap Transportere

A T5 alapjaira épített, off-road elemekkel tervezett, figyelmet keltő külsejű platós kisbusz ötletes és funkcionális megoldásokat kapott. A plató például mindhárom oldalon 9, illetve 180 fokban is lehajtható, így a Tristar az alapterületénél jóval nagyobb méretű tárgyak szállítására is alkalmas lehet. Az utastér alatt és a hátsó lökhárító felett a portól védett, vízhatlan, síneken gördülő tároló rekeszek találhatók, melyekbe szerszámokat, ipari felszereléseket és munkaruházatot is el lehet helyezni.

A tanulmányautóba 2 literes, 204 lóerős TDI motort építettek, valamint hétsebességes DSG sebességváltóval szerelték fel, míg a 30 éve bemutatott Syncro összkerék-hajtás évfordulójára 4 motion hajtást is beépítettek.

Húzd meg, ereszd meg - játékosan praktikus

A Tristar koncepciója az áruszállítás mellett a vezető komfortjára vonatkozóan ugyancsak előremutató megoldásokat vonultat fel. A tanulmányautó bőr borítású belső terében egy 20 hüvelykes táblagépet helyeztek el, ami a forgatható ülésekkel együtt lehetővé teszi videó konferenciák és üzleti megbeszélések megtartását is. A komfortot beépített kávéautomata teszi teljessé.

Kiemelt Partnereink