Gyártók Ismét újdonságot villantott a Peugeot

Ismét újdonságot villantott a Peugeot

autopro.hu/P.B. | 2023.02.24 17:17

Ismét újdonságot villantott a Peugeot

Fotó: Stellantis

Bemutatta a ráncfelvarráson átesett 508-ast a Peugeot. A frissítés lényege az új külső dizájn, de változás történt a kínált konnektoros hibridekben is.

Hirdetés

A Stellantis alá tartozó francia gyártó az 508-as esetében is bevezette az új, „Allure” dizájnt. Az autopro.hu is tesztelte nemrégiben az új 408-ast, a külső jegyekben hasonló változásokon esett át a szedán és kombi kivitelben is kapható modell.

A dizájn megváltozása mellett egy újfajta hajtásláncot is kapott az 508-as: az EMP2 platformon alapuló plug-in hibrid hajtás egy 110 kilowattos benzinmotort és egy 81 kilowattos villanymotort egyesít, mindkettő az első tengelyt hajtja.

Emellett a 165 kilowatt rendszerteljesítményű plug-in hibrid is szintén a sorozat része marad, a csúcsmodell pedig továbbra is az elődből ismert PSE-változat (a „Peugeot Sport Engineered”) 265 kilowattos konnektoros hibrid lesz összkerékhajtással. A fentieken túl két benzines és egy dízeles verzió marad a kínálatban a tisztán belső égésű motorral szerelt változatból.

Külső megújulás

A modellfrissítéssel júniusban induló új dizájn a motorháztető alatti változásoknál jóval szembetűnőbb. Egyrészt a hűtőrács körüli elülső rész dinamikusabb lesz, mivel a hűtőrács teljes mértékben beépült a lökhárító kialakításába – és már nem tűnik ki a lökhárítóból. Ezenkívül az első fényszórók LED-es világítása átveszi az oroszlán márka „háromkarmos” dizájnját, amely korábban főleg a hátsó lámpákon volt megtalálható. Természetesen a frissített verzió már a Peugeot új emblémáját viseli.

A következő generációban a Peugeot 508 is teljesen elektromos autóvá válhat, bár a Peugeot ezt hivatalosan nem erősítette meg. A jelentések szerint a tisztán elektromos 508-as 2025-ben debütálhat a Tesla Model 3 vagy VW ID.7 versenytársaként – írja az elective.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink