Gyártók Ismét több tízezer félkész autója van a Fordnak

Ismét több tízezer félkész autója van a Fordnak

autopro.hu/V.M. | 2022.09.20 11:22

Ismét több tízezer félkész autója van a Fordnak

Fotó: Ford Media Center

Az amerikai Ford Motor a saját közlése szerint a „tervezettnél több” összeszerelt, de az ellátási gondok miatt még befejezésre váró járművel fog rendelkezni a jelenlegi negyedév végén.

Hirdetés

Becslése szerint a michigani OEM a július-szeptemberi negyedév végén 40-45 ezer félkész, befejezésre váró járművet fog tárolni, köztük pedig nagy arányban vannak magas árréssel értékesíthető és keresett SUV-k, valamint pickupok. Ezeket a járműveket az év utolsó három hónapjában szeretné kiszállítani a vállalat.

A befejezetlen járművek ilyen nagy száma az alkatrészellátási helyzet romlására enged következtetni, a második negyedév végén ugyanis csak 18 ezer komponensekre váró járműről számolt be a Ford. Az érték drasztikus javulást jelentett az időszak eleji 53 ezer járműhöz képest.

Drágul a beszerzés

Az ellátási zavarok tetejében a Ford úgy számol, hogy ebben a negyedévben a tervezettnél egymilliárd dollárral többet fog beszállítóinak fizetni az inflációs hatások eredményeként.

A problémák ellenére a vállalat megerősítette, hogy tartja korábbi teljes évi előrejelzését, ami szerint idén a korrigált kamat és nyereségadó-ráfordítások levonása előtti eredménye (EBIT) 11,5-12,5 milliárd dollár lesz – írta meg a The Detroit News.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink