Gyártók Ismét szünetel a Fiesta gyártása

Ismét szünetel a Fiesta gyártása

autopro.hu/Sz.N. | 2021.09.02 11:19

Ismét szünetel a Fiesta gyártása

Fotó: Fiesta Fordpresskits

A Ford ismét leállította a Fiesta kölni gyártósorait, aminek okaként a chiphiányt jelölte meg. A mostani alkalommal közel két hétig szó sem lehet a termelés újraindulásáról.

Hirdetés

A félvezető-ellátás akadozása a Ford életét is jelentősen megnehezíti. A kölni gyártást első körben csütörtöktől kezdődően két hétig szüneteltetik, jelentette be a gyártóvállalat. A Fiesta összeszereléséhez nélkülözhetetlen ajtóalkatrészek hiányoznak, ebből kifolyólag a Ford gyártószalagjai már a múlt héten is pihentek. A héten két napra vehették fel a munkát a dolgozók, ami egy rövid intermezzonak számít az elmúlt hetek történéseit tekintve. A kölni Fiesta-gyártáson ötezer alkalmazott dolgozik, Dormstadtban összesen 15 ezer munkavállalót foglalkoztat a Ford.

Az alkatrész-ellátási problémák szinte az összes autógyártót érintik. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, hazánkban a kecskeméti Mercedes-Benz pár napos termelés után ismét kénytelen volt ideiglenesen leállítani a gyártósorokat. A Magyar Suzuki pedig bejelentette, hogy szeptember 6-18. között, két hétig szüneteltetnie kell a gyártást Esztergomban a mikrochipek hiánya miatt.

Kiemelt Partnereink