Gyártók Ismét rekordot döntött a Tesla

Ismét rekordot döntött a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.04.05 06:22

Ismét rekordot döntött  a Tesla

Fotó: Tesla

Több mint 310 ezer autót értékesített az első negyedévben a Tesla, ezzel újabb rekordot állított be a negyedéves eredmények tekintetében. Növeli a jó számok értéket, hogy azokat az ellátási nehézségek és a koronavírus ellenére érte el a gyártó.

Hirdetés

Az Elon Musk amerikai milliárdos vezette OEM az év első három hónapjában 310.048 járművet juttatott el vásárlóihoz a cég bejelentése szerint. Ez csaknem 1500 példánnyal haladja meg a 2021 utolsó negyedévében elért számokat, ami akkor rekord volt. A Tesla 936 ezer autót adott el 2021-ben, ami 87 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

A Tesla hosszú távon szeretné fenntartani a kiszállítások éves szinten legalább 50 százalékos növekedését, ebben a nemrégiben átadott német és Texas-i gyárak segíthetik a vállalatot.

A Model 3 és az Y viszi a prímet

Az amerikai gyártó eladásainak oroszlánrészét továbbra is két modell, a Model 3 és a Model Y teszi ki. Az idei első negyedévben 295.300 fogyott ebből a két kivitelből, azaz a drágább Model S és X csak marginális részét adja az eladásoknak – egész pontosan 14.748 darabot adtak el ebből a két autóból.

A Tesla jelenleg öt gyárral rendelkezik az Egyesült Államokban, Kínában és Németországban – legutóbb a német üzemet adták át, ez számít most a legmodernebb Tesla-gyárnak – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink