Gyártók Ismét növekvőben a PSA bevételei

Ismét növekvőben a PSA bevételei

autopro.hu/P.B. | 2020.10.28 11:22

Ismét növekvőben a PSA bevételei

Fotó: facebook.com/groupepsa

A PSA Csoport harmadik negyedéves bevétele 0,8 százalékos visszaesést mutat a tavalyi adatokhoz képest, ám csak az autóeladásokat nézve 1,2 százalékos bevételnövekedést ért el a csoport. A PSA részvényei 2,8 százalékot zuhantak, ráadásul a koronavírus-járvány miatt újabb kijárási tilalom és leállás jöhet Franciaországban.

Hirdetés

A PSA idei harmadik negyedéves bevétele 15,5 milliárd euró volt, ez 0,8 százalékkal alacsonyabb a 2019-es adatokhoz képest, ám a PSA központi tevékenysége, az autóüzletág 1,2 százalékos emelkedést hozott ebben az időszakban.

Ezek az adatok kifejezetten jónak számítanak a PSA első fél éves adataihoz képest, amikor a járvány miatt 35,5 százalékos visszaesést produkált a csoport a tavalyi évhez képest. A PSA szerint a harmadik negyedéves jó számokhoz a Peugeot 208 és az Opel Corsa új modelljei tették hozzá a legtöbbet.

A világ negyedik legnagyobb autógyártója

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, bennfentes források szerint az Európai Unió engedélyezni fogja, hogy a Fiat Chrysler és a PSA egyesüljön, létrehozva a világ negyedik legnagyobb autógyártóját termelési volumen szerint.

Az Európai bizottság jóváhagyásával elhárulna az utolsó akadály a 2021 első negyedévére tervezett összeolvadás elől, ami lehetővé tenné a két járműgyártónak, hogy éves költségeiket öt milliárd euróval csökkentsék.

Kiemelt Partnereink