Gyártók Ismét nekifut Európának a XPeng

Ismét nekifut Európának a XPeng

autopro.hu/V.M. | 2023.01.18 08:17

Ismét nekifut Európának a XPeng

Xpeng P5 | Fotó: XPeng Motors

Az elektromos autókat gyártó kínai XPeng négy európai értékesítési és szolgáltató központ nyitását jelentette be, miután 2022 közepén szüneteltette európai terjeszkedési terveit.

Hirdetés

A XPeng 2023 első felében fogja megnyitni új telephelyeit, melyek Norvégiában, Hollandiában, Svédországban és Dániában fognak működni. Az első az Oslótól keletre fekvő Lørenskog településén nyílik meg februárban, a három további pedig az év közepéig kezdi meg működését az említett országokban.

Az Amszterdam szomszédságában lévő Badhoevedorpban megnyíló központ a XPeng dolgozóinak és külsős technikusok képzéséért is felelni fog. Ezenkívül a többi központhoz hasonlóan feladata lesz a kiszállítások támogatása, értékesítés utáni szolgáltatások nyújtása és szervizelés.

A XPeng terveiben szerepel egy pótalkatrészközpont létrehozása is az amszterdami repülőtér közelében, hogy európai ügyfelei gyorsabban megkaphassák a cserealkatrészeket.

A XPeng értékesítési és szolgáltató központjának látványterve

A XPeng értékesítési és szolgáltató központjának látványterve | Fotó: XPeng Motors

Közbe szóltak a viharok

A kínai vállalat már rendelkezik modelljei forgalmazására irányuló együttműködésekkel Svédországban és Hollandiában. P5 szedánja az előző kettő országban, valamint Dániában és Norvégiában 2022 márciusától volt rendelhető, mígnem júniusban a globális ellátási lánci problémákra hivatkozva a XPeng meg nem határozott időre felfüggesztette a rendelések fogadását.

Az új központok bejelentése mutatja, hogy a gyártó nem mondott le Európa meghódításáról, azonban még mindig nem tudni semmit a márka esetleges németországi vagy franciaországi, vagyis a nagy régiós piacokon megjelenéséről – írta meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink