Gyártók Ismét leállt a Honda angliai autógyára

Ismét leállt a Honda angliai autógyára

autopro.hu/V.M. | 2021.01.06 17:21

Ismét leállt a Honda angliai autógyára

Fotó: Honda European Media Newsroom

Épp, hogy megkezdődött az év, a Honda nagy-britanniai üzemében január 5-én ismét leálltak a gyártósorok az alkatrészellátás akadozása miatt.

Hirdetés

A Honda december 9-én már kénytelen volt leállítani a termelést a Swindonban található autógyárában. Akkor többek között Felixtowe, Southampton és London Gateway konténerkikötőiben is torlódások alakultak ki, mivel a vállalatok megpróbálják behozni a járvány miatti gazdasági leállás idején keletkezett lemaradásukat, nőtt a karácsonyi megrendelések száma, illetve a megállapodás nélküli brexitre készülve a cégek bővítették raktárkészletüket. Ennek következtében pedig az alkatrészek csak késve érkeztek meg a just-in time rendszerben működő termelőegységbe.

A mostani leállás hátterében ugyancsak a kikötői fennakadások állnak. A világjárvány folytán nagyszámú üres konténer ragadt a kikötőkben, nehezítve az árumozgatást.

A Reuters szerint a Honda most azt reméli, hogy január 7-én már újraindulhat a termelés a dél-angliai üzemében, amit idén véglegesen be fognak zárni a japán vállalat átstrukturálási terve szerint.

Kiemelt Partnereink