Gyártók Ismét elérték a Touareget a dízeles visszahívások

Ismét elérték a Touareget a dízeles visszahívások

autopro.hu/B.B. | 2017.12.13 12:36

Ismét elérték a Touareget a dízeles visszahívások

A Szövetségi Közlekedési Hivatal (KBA) döntése szerint újabb több tízezer Volkswagent kell szervizbe vinni az emissziót manipuláló szoftver alkalmazása miatt.

Hirdetés

Két tiltott szoftvert is felfedezett a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) egyes VW Touareg modellekben, így a gyártó újabb visszahívást kénytelen indítani. A rendelkezés a háromliteres, Euro6-os környezetvédelmi besorolású dízelmotorral szerelt példányokra vonatkozik.

Összesen valamivel több mint 57 ezer Touareg-tulajdonos számíthat kényszerjavításra felszólító értesítésre, többségük, csaknem 29 ezer Németországban, írja az Automotive News.

A KBA közleménye szerint az érintett modellekben alkalmazott egyik szoftver arról gondoskodott, hogy a próbapados tesztek felismerésével normál, a szabályoknak megfelelő károsanyag-kibocsátási értékeket produkáljon, a másik ezzel szemben bizonyos esetekben korlátozta az nitrogén-oxidok utókezelését segítő AdBlue adalékanyag felhasználását.

A VW már módosította a Touareg-modellek gyártását, illetve kifejlesztette a visszahívásokhoz szükséges szoftvert.

Nem a mostani hír az első a dízelbotrány újabb hullámai közül az utóbbi hetekben. A német konszern nemrég 22 ezer Porsche Cayenne-t is visszahívott, sőt hasonló okokból állt a VW T6 kishaszongépek egyes verzióinak értékesítése is.

Kiemelt Partnereink