Gyártók Ismét csökkenti autóinak árát a Tesla

Ismét csökkenti autóinak árát a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2023.04.11 12:23

Ismét csökkenti autóinak árát a Tesla

Fotó: Tesla

Úgy tűnik, nagy a konkurensek általi nyomás a Teslán, ezért az amerikai elektromosautó-gyártó ismét csökkenti autóinak árát, januárhoz hasonlóan ezúttal is minden modellt érint a változás. Egyes piacokon ez már a harmadik idei árcsökkentés.

Hirdetés

Az amerikai Tesla elektromosautó-gyártó hazai piacán idén másodszor csökkenti az összes járművének árát. Leginkább a drágább S és X modellek ára lesz alacsonyabb - mintegy 5000 dollárral mind a két modell esetében. A Model 3 és Y modellek pedig ezer, illetve kétezer dollárral csökkentett áron kaphatók. A Model Y új alapváltozatának ára is 50 ezer dollár (17,2 millió forint) alá csökkent már ezzel a lépéssel.

Elon Musk vezérigazgató a közelmúltban jelentette ki, hogy hajlandó lemondani a jövedelmezőségről az eladások növelése érdekében, vagyis a Tesla célja továbbra is minél több autó eladása, az sem baj, ha közben a cég profitja visszaesik.

A Tesla már január közepén is mérsékelte árait (Magyarországon is), de a kampány hatása gyorsan elillant. Az első negyedévben a kiszállítások mindössze négy százalékkal nőttek az előző negyedévhez képest, ami ennek ellenére új szállítási rekordnak felelt meg.

Elemzők szerint a Tesla által beindított árháború oka a rivális gyártók elektromos autóinak növekvő népszerűsége, és az egyre több kihívó által a Teslára helyezett nyomás – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink