Gyártók Ismerje meg az elektromos 2020 Hyundai IONIQ-t

Ismerje meg az elektromos 2020 Hyundai IONIQ-t

autopro.hu/H.J. | 2020.02.08 16:23

Ismerje meg az elektromos 2020 Hyundai IONIQ-t

A Hyundai Motor amerikai üzletága nyilvánosságra hozta, mennyiért dobja piacra a környezetbarát 2020 IONIQ Electric modellt. A továbbfejlesztett változat számos új funkciót kínál az ügyfelek számára.

Hirdetés

A továbbfejlesztett modell közel 270 km kilométeres hatótávolságot, modern technológiát és fejlett biztonsági szabványokat ígér. Kiinduló ára 33 045 dollár, ami közel 10 millió forintnak felel meg. Az Egyesült Államokban az elektromos autókra vonatkozó adójóváírás igénybe vételével mintegy 7500 dollárt spórolhatnak az amerikai ügyfelek.

A csúcskategóriás modell piaci ára 38 615 dollár, azaz közel 12 millió forint. Az autó fejlett technológiai megoldásokat kínál: elülső ütközés elkerülő rendszer, gyalogos-érzékelő, holttér-felügyelet, hátsó keresztforgalom figyelő rendszer, autópálya asszisztens, 10,25 hüvelykes navigációs rendszer és Harman Kardon prémium hangrendszer rendelhető a modellbe.

Néhány műszaki részlet

A továbbfejlesztett modell hatótávolsága 270 km, az akkumulátor kapacitása 38.3 kWh, teljesítménye 134 lóerő. Egy 100 kW-os gyorstöltővel az akkumulátor 80 százalékos töltöttségi szintje 54 perc alatt elérhető. A fedélzeti töltő teljesítménye 7,2 kW – ezzel növelve a töltési sebességet.

Az új IONIQ Electric Eco+ funkcióval is rendelkezik, amely kiegészíti a hagyományos Eco, Comfort és Sport vezetési módokat. Az Eco+ üzemmód kiválasztásával a vezetők csökkenthetik az energiafogyasztást, növelve az autó fennmaradó energiáját.

Modern külső és belső

A fejlesztések során a modell külseje és belső tere is átalakult. A külső változások közé sorolható az új, jellegzetes, zárt hűtőrács, az elülső és hátsó lökhárító rögzítések, a LED-es hátsó és nappali menetjelző lámpák, az új felnik és oldalsó küszöblécek.

A zárt hűtőrácsok jellegzetes külsőt kölcsönöznek a modellnek.

A zárt hűtőrácsok jellegzetes külsőt kölcsönöznek a modellnek.

A belső térben újdonságnak számít a 10,25 hüvelykes navigációs rendszer, a középső LCD információs képernyő, az új első és alsó műszerfal, a konzol felső burkolata, a sötét króm műszerfal, valamint az érintőképernyős fűtés és hűtés vezérlő.

Az elektromos autó modern, letisztult belsőt kapott.

Az elektromos autó modern, letisztult belsőt kapott.

Még több asszisztens rendszer

A modellbe beépített asszisztens rendszerek között szerepel a Stop & Go rendszer, az intelligens sebességtartó, a 8 hüvelykes kijelzővel rendelkező infotainment rendszer Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatásokkal, elülső ütközés elkerülő rendszer, gyalogos-érzékelő, sávtartó, fáradtságfigyelő rendszer és a távolságifény-vezérlés.

Otthoni töltő telepítése az Amazon segítségével

A gyártó bejelentette azt is, hogy ezentúl az Amazon Home szolgáltatásokkal együtt dolgozik, hogy egyszerűbbé tegyék az otthoni elektromos járművek töltőinek vásárlását és telepítését. A Hyundai zöld-flottájában jelenleg a Kona Electric, az IONIQ Electric és az IONIQ Plug-in Hybrid modellek sorakoznak. Az amazon.com/hyundai-charging-solutions oldalon a megfelelő töltési lehetőség kiválasztása után az Amazon munkatársai felelnek a töltő telepítéséért.

Az Amazon honlapján már működik a szolgáltatás.

Az Amazon honlapján már működik a szolgáltatás.

Blue Link

Az IONIQ Electric továbbfejlesztett változata kompatibilis a gyártó Blue Link távvezérlő alkalmazásával. A MyHyundai okostelefon alkalmazás segítségével az ügyfelek egyszerűen elindíthatják a fűtést vagy a hűtést, távolról lezárhatják vagy kinyithatják az autót, a Car Finder használatával pedig egy zsúfolt parkolóban is egyszerűen megtalálhatják a gépjárművüket. Emellett az akkumulátor töltöttségi szintje is ellenőrizhető – a töltés távolról vezérelhető és ütemezhető az alkalmazáson keresztül. A Blue Link felhőalapú navigációval rendelkezik, amely valós idejű forgalmi információkat biztosít, megjeleníti a közeli márkakerekedéseket és a közeli töltőállomásokat egyaránt – olvasható a hyundainews.com/en-us oldalán.

Képek: hyundainews.com/en-us

Kiemelt Partnereink