Gyártók Ipar 4.0 megoldásokat fejleszt a Renault és a Google Cloud

Ipar 4.0 megoldásokat fejleszt a Renault és a Google Cloud

autopro.hu/V.M. | 2020.07.10 11:23

Ipar 4.0 megoldásokat fejleszt a Renault és a Google Cloud

Fotó: Renault Media

Együttműködésbe kezdett a Renault Csoport és a Google Cloud. Az új partnerséggel a francia gépjárműgyártó a digitális és Ipar 4.0 technológiák gyorsabb meghonosítását szeretné elérni a gyártólétesítményeiben, valamint az ellátási láncában.

Hirdetés

A Renault Csoport 2016 óta dolgozik a saját digitális platformján, aminek célja az adatok összegyűjtése a világ különböző pontjain található, összesen 22 üzeméből és azok több mint 2500 gépéből. Ezek az egységek együttesen a vállalat járműgyártásának 76 százalékáért felelnek. Az új kooperáció – egyebek mellett – az ezeket a létesítményeket összefogó adatmenedzsment rendszer optimalizálását szolgálja.

A Google Cloud csapatának adatelemzés, gépi tanulás és mesterséges intelligencia terén szerzett tapasztalatai lehetővé fogják tenni a Renault Csoportnak, hogy javítsa a termelése és az ellátási láncának hatékonyságát, a gyártási minőséget, valamint az energiahatékonyságát – áll az autógyártó sajtóközleményében.

Az új együttműködésnek egy, a jobb adathasználatot segítő képzési program is részét képzi, mely során a Renault folyamatmérnökei, termelésben dolgozói, illetve informatikusai a Google munkatársaitól fognak tanulni.

Kiemelt Partnereink