Gyártók Ipar 4.0-ás megoldással vált hatékonyabbá a Renault

Ipar 4.0-ás megoldással vált hatékonyabbá a Renault

autopro.hu/P.B. | 2021.05.04 08:20

Ipar 4.0-ás megoldással vált hatékonyabbá a Renault

Fotó: Renault Media Site

A Renault és a Zebra Solutions a francia autógyártó argentin gyárának működését tette gyorsabbá és hatékonyabbá a Zebra RFID technológiájának köszönhetően. A hatékonyság mellett az átláthatóság is nőtt az újítással.

Hirdetés

Az RFID technológia alkalmazásával a termelésben lévő készlet jelentősen csökkenthető, mivel az alapanyag termelésbe történő felhasználásának és az ERP rendszerbe történő lekönyvelésének gyors, pontos és automatikus – operátor nélküli – regisztrálását teszi lehetővé. A nagyszámú termékek egyszerre történő ellenőrzésére az RFID technológia által biztosított gyors, pontos és automatikus adatgyűjtés adja a választ.

A Renault a 65 éve működő argentin gyárában a Zebra Solutions RFID technológiáját választotta a működés hatékonyabbá tételének érdekében. A Zebra MC3300-R számítógépek, az FX9600 szenzorok és a ZT400-as nyomtatók segítségével új, automatizált folyamatot hoztak létre a gyárban, amivel a Renault termelékenysége ötven százalékkal nőtt, míg a szállítási hibák tíz százalékra csökkentek.

Nagyobb átláthatóság

Agustin Padovano, a Renault Argentína ellátásilánc-menedzsmentért felelős vezetője a Manufacturing Global című lapnak elmondta, hogy a Zebra innovatív megoldásaival a már elkészült termékeit sokkal jobban átlátja a gyár, aminek köszönhetően gyorsabb és egyszerűbb döntéseket tudnak hozni.

A lépésnek köszönhetően megbízhatóbbá váltak a Renault szállításai a térségben, valamint az ellátási láncokat is jobban tudja kezelni a gyártó.

Kiemelt Partnereink