Gyártók Ingyenes telematikával kínálja pótkocsijait a Schwarzmüller

Ingyenes telematikával kínálja pótkocsijait a Schwarzmüller

autopro.hu/V.M. | 2021.03.14 16:22

Ingyenes telematikával kínálja pótkocsijait a Schwarzmüller

Fotó: BPW News & Media

A Schwarzmüller mostantól minden jelenleg kapható és bérelhető pótkocsiját felszereli a BPW Csoporthoz tartozó idem telematics távoli diagnosztikát, lokalizációt és flottamenedzselést lehetővé tevő telematikai eszközeivel. A valós idejű adatokon alapuló megoldásokat a Schwarzmüller minden ügyfele három hónapig díjmentesen élvezheti.

Hirdetés

Az idem telematics és a Schwarzmüller egy több évre szóló együttműködési megállapodást kötött, aminek értelmében az osztrák pótkocsigyártó alapfelszereltségként kínálja új és bérelhető járműveihez a telematikai eszközeit. A pótkocsikat a TC Trailer Gateway BASIC központi vezérlőegységgel szerelik fel, ami valós időben közvetít adatokat a pótkocsi állapotáról, helyéről, illetve a különböző közlekedési történésekről.

A Schwarzmüller mindegyik pótkocsiját egy aktivált SIM kártyával és a telematikai portálhoz való ingyenes hozzáféréssel szállítják, így használóik három hónapig ingyen, továbbá bármiféle kötelezettség nélkül próbálhatják ki a telematikai megoldásokat.

A Schwarzmüller három szolgáltatáscsomagot kínál, melyek mindegyikét gyakori, de eltérő fuvarozási körülményekhez igazították. Az egyedi igényeknek megfelelően kibővíthető csomagok a szimpla nyomon követéstől az átfogó elemzéseket nyújtóig terjednek.

Nagyfokú kompatibilitás

A szolgáltatáscsomagokat úgy alakították ki, hogy a pótkocsik telematikai rendszerét össze lehessen kapcsolni más gyártók fejlesztéseivel is. Ez az a rugalmasság, ami lehetővé teszi, hogy az idem telematics eszközeit harmadik fél által gyártott flottamenedzsment rendszerekbe is integrálhassák, így a telematikai eszközöket már korábban is alkalmazó cégeknek se okozzon problémát az új pótkocsik használata.

Az idem telematics szakértői, kérésre konzultációs segítséget nyújtanak a Schwarzmüller ügyfeleinek, hogy azok a lehető legnagyobb mértékben kihasználhassák a telematika nyújtotta megtakarítási lehetőségeket.

Átalakulóban a fuvarozás

Jens Zeller, a telematikai eszközök fejlesztésében több mint húsz év tapasztalattal rendelkező idem telematics ügyvezető igazgatója elmondta: „A Schwarzmüllerrel kötött együttműködésünk egy fontos áttörést jelent az összeköttetésen alapuló fuvarozásban.”

Az idem telematics eszközei által továbbított adatokat a fuvarozó vállalat irodáiban, a sofőrök mobiltelefonján vagy akár az alvállalkozóknál, valamint az ügyfeleknél is megjeleníthetőek.

Az adatokat megfelelő szűrés és csoportosítás után kapják meg, javítva a rendszer használhatóságát. Ehhez kapcsolódóan Zeller elmondta, hogy a telematika csak így lehet a fuvarozás átalakulásának hajtóereje.

Kiemelt Partnereink