Gyártók Indiában nyitott szoftverközpontot a Stellantis

Indiában nyitott szoftverközpontot a Stellantis

autopro.hu/E.M. | 2022.10.14 11:21

Indiában nyitott szoftverközpontot a Stellantis

Fotó: Stellantis

A Stellantis új szoftverközpontot avatott fel az indiai Bengaluruban, amely a gépjárművek és a mobilitás fejlődése szempontjából kulcsfontosságú szoftverek és technológiai innovációk fejlesztésére összpontosít majd.

Hirdetés

Az ötvenezer négyzetméteren elterülő létesítmény a Stellantis STLA SmartCockpit technológiai platformjának elsődleges fejlesztési központjaként fog szolgálni. Emellett döntő szerepet játszik majd az STLA AutoDrive MI- és ADAS-technológiáinak fejlesztésében is.

A Stellantis sajtóközleménye szerint a bengalurui irodában többek között egy újgenerációs akusztikai laboratórium is helyet kap, amelynek feladata a speciális hangjelzések, valamint a Stellantis járművek prémium hangélményének fejlesztése lesz.

Az új központ létrehozása emellett bizonyítja a Stellantis elkötelezettségét a globális mobilitási ágazat digitális átalakulásának elősegítése iránt. „A Stellantis büszke arra, hogy hozzájárulhat a szoftveresen definiált járművek korszakához” – mondta Yves Bonnefont, a Stellantis szoftverért felelős vezetője.

Nagy hangsúly a tehetséggondozáson

„Globális szervezetként elkötelezettek vagyunk a különböző földrajzi régiókban történő tehetséggondozás iránt. Az indiai technológiai tehetségek és az ottani innovatív startup ökoszisztéma fontos szerepet játszik a Stellantis fenntartható mobilitási technológiai vállalattá való átalakulásának felgyorsításában” – fogalmazta meg Bonnefont.

A Stellantis új központja végül mintegy 500 embert foglalkoztat majd. A vállalat a helyi tehetségek tovább- és átképzésébe is befektet, hogy képessé tegye őket a globális kihívások kezelésére.

Az autógyártó az indiai egyetemekkel is együttműködik, annak érdekében, hogy feltárja az iparág-specifikus tantervek fejlesztési lehetőségeit és támogassa a folyamatos terjeszkedést.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink