Gyártók Íme az első képek az új DeLoreanról

Íme az első képek az új DeLoreanról

autopro.hu/V.M. | 2022.05.30 11:22

Íme az első képek az új DeLoreanról

Fotó: DeLorean Motor Company

A DeLorean Motor Company első alkalommal mutatott be az egész járművet láttatni engedő képeket új modelljéről, a tisztán elektromos Alpha5-ről, aminek egyúttal több műszaki jellemzőjét is megismerhettük.

Hirdetés

Bár a hivatalos bemutató csak május 31-én lesz, a DeLorean a weboldalán már több képet és műszaki adatot is közzétett új autójáról. Ezekhez bárki hozzáférhet egy feliratkozáson keresztül.

Áprilisban a vállalat már közzétett egy fotót az akkor még EVolved néven futó járművéről, akkor azonban még csak annak bal hátsó sarkát láthattuk, amiből csupán következtetni lehetett a dizájnra.

Azt már a legelső képből is le lehetett szűrni, hogy a modernkori DeLorean nem fogja megörökölni a több mint negyven évvel korábbi DMC szögletes külsejét, ahelyett az áramvonalasság és a lekerekített formák fognak uralkodni. Ugyanakkor az elektromos modell az elődjéhez hasonlóan felfelé nyíló sirályszárny-kialakítású ajtókkal rendelkezik. Továbbá a friss képek tanúsága szerint az elkeskenyedő hátsó részen egy felnyíló szárny is helyet kapott, ami szükség esetén plusz leszorítóerőt generálhat.

Nem spóroltak az akkumulátoron

A műszaki tartalomról most először tudhattunk meg részleteket. A DeLorean a saját becsült értékeit hozta nyilvánosságra, ezek szerint az elektromos autóban egy több mint 100 kilowattórás akkumulátor kapott helyet, ami több mint 480 kilométer megtételét teszi lehetővé egy töltéssel. A végsebesség elektronikusan 250 kilométer/órára van korlátozva.

Az Alpha5 a piacra lépésekor egy limitált szériás kiadásban is készülni fog, az azonban még nem derült ki, hogy műszaki tartalmában az miben fog eltérni az alapmodelltől.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink