Gyártók Íme az első képek a modernkori Renault 4-ről

Íme az első képek a modernkori Renault 4-ről

autopro.hu/V.M. | 2022.10.05 11:21

Íme az első képek a modernkori Renault 4-ről

Fotó: Renault

Az ikonikus Renault 4 egy azonos nevű elektromos, összkerékhajtású autóként fog visszatérni 2025-ben. Ez a dátum még odébb van, azonban már a közelgő Párizsi Autószalonon be fog mutatkozni a típus, sőt néhány képet már most megosztott róla a francia gyártó.

Hirdetés

Az október 17-23. között tartott Párizsi Autószalonon leleplezendő jármű egy magas hasmagasságú show autó lesz, amihez a Renault közleménye szerint a 4L Trophy, egy Dakarhoz hasonló marokkói rally adta az ihletet.

A most közzétett képek alapján az autó szemből erősen emlékeztetni fog az eredeti Renault 4-re, bár modernebb, LED-es világítást fog kapni. A rally-stílushoz illeszkedik a nagy hasmagasság és a tetőbox, melyek azonban nem valószínű, hogy a gyártáskész változat stílusjegyei között is szerepelni fognak – vélekedik cikkében az Autocar.

Mindazonáltal stílusában a kész modell követni fogja 60-as évektől gyártott eredetiét. Műszaki alapját a Renault és a Nissan közös, kisautóknak szánt CMF-BEV padlólemeze fogja adni, jelenleg is fejlesztés alatt álló, új akkumulátor és e-motor technológiával ruházva azt fel.

Fotó: Renault

Múltra alapozott elektrifikáció

Mint ismert, a Renault egy másik ikonikus autóját, a Renault 5-öt is feléleszti elektromos formában. A 2024-től kapható Renault 5, és a nála várhatóan magasabb áron értékesített Renault 4 fontos szerepet kaphat a Renault azon tervében, hogy 2030-ra az európai eladásainak 90 százalékát teljesen elektromos autók adják. A vállalat 2025-ig négy, az azt követő évben pedig további kettő villanyhajtású autót dob piacra.

A Párizsi Autószalonon a Renault 4 mellett a Franciaországban már kapható Renault Mégane E-Tech Electric, illetve a Renault Kadjart váltó Renault Austral SUV is látható lesz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink