Gyártók Íme az első autó a Stellantis új platformján!

Íme az első autó a Stellantis új platformján!

autopro.hu/P.B. | 2023.09.13 06:16

Íme az első autó a Stellantis új platformján!

Fotó: Peugeot

A Peugeot legújabb modellje, az e-3008 akár 700 kilométeres hatótávolságra is képes lehet. A modell fő érdekessége, hogy az első autó, ami a Stellantis STLA Medium platformjára épült. A járművet Franciaországban gyártják, az utakra februárba kerülhet először.

Hirdetés

A Peugeot 3008 a gyártó szerint egy igazi bestseller, amiből az elmúlt hét évben 130 országban több mint 1.320.000 fogyott. A francia OEM változatlanul arra törekszik, hogy 2025-re minden modellje elektromos változatban is elérhető legyen, 2030-ra pedig szeretné elérni, hogy európai értékesítései száz százalékát az elektromos modellek tegyék ki. Az új e-3008 bevezetésével most új dimenziók nyílnak az elektromos átállásban.

A Peugeot e-3008 az első olyan modell, amely a Stellantis vadonatúj STLA Medium platformjára épült. Az innovatív platform egy teljesen új szintet képvisel, úgy tervezték, hogy az ügyfelek számára legfontosabb szempontoknak megfelelően a legjobb szolgáltatásokat nyújtsa. Ilyen szempontok a hatótávolság (akár 700 kilométer), a töltési idő (30 perc), a vezetési élmény, a teljesítmény, a hatékonyság és a kapcsolódási szolgáltatások (Trip planner, Smart charging, Vehicle to load és OTA frissítések).

A modellválaszték az egyszerűség kedvéért két felszereltségi szintből (Allure és GT), három opciós csomagból és három elektromos motorból áll majd (210 lóerős, nagy hatótávú 230 lóerős és kétmotoros 320 lóerős verzió négykerék-meghajtással). A kínálat egyes piacokon két hibrid változattal is kiegészül – írja a vállalat közleménye.

Teljes megújulás kívül is

Az új e-3008 orra kinézetre teljesen újszerű. Megmaradt a márkára jellemző emblematikus három fénykarom, a fényszórók és a hűtőrács kialakítása azonban gyökeresen új – utóbbi az elektromos hajtásra utal. Az új lámpatestek és a karosszéria színében játszó hűtőrács nem válnak el élesen az új Peugeot-embléma köré szerveződő orr-rész többi elemétől. A hűtőrács fölött az autó teljes szélességében egy keskeny, elegáns sáv húzódik, benne az ultrakompakt fényszórókkal. Ez a jellegzetes designelem különösen átható tekintetet kölcsönöz az új e-3008-nak, és kiemeli a modell személyiségét és modern karakterét.

Fotó: Peugeot

A modell valamennyi változata LED-es fényszórókkal van felszerelve. Az e-3008 GT változatán szériafelszerelés a Peugeot Pixel LED technológia, amely automatikusan a forgalmi viszonyokhoz igazítja a fényszóró fénysugarát, és így a többi közlekedő zavarása nélkül folyamatosan optimális megvilágításról gondoskodik.

Az új e-3008 impozáns hátsó részének dinamikus formáit még jobban kiemeli a – GT változatokon 3D technológiájú – emblematikus három fénykarom. A hátsó sorban változatlan helykínálat áll rendelkezésre, és a csomagtartó kapacitása is megegyezik a korábbi változatéval (a választott motortól függetlenül 520 liter).

A hat színbe rendelhető modellt kizárólag a franciaországi Sochaux-ban fogják gyártani, és várhatóan 2024 tavaszán kezdik majd forgalmazni – áll a Peugeot közleményében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink