Gyártók Ilyen lesz az újjászületett Bugatti Baby

Ilyen lesz az újjászületett Bugatti Baby

autopro.hu/P.B. | 2020.08.02 16:22

Ilyen lesz az újjászületett Bugatti Baby

Fotó: Bugatti

A Bugatti még 2019-ben, a Genfi Autószalonon jelentette be, hogy az idei évre jubileumi modellt tervez a márka alapításának 110. évfordulójára. A dizájn és a tesztelés már kész van, a Bugatti Baby sorozatgyártása hamarosan indul. A modellből ötszáz darab készül.

Hirdetés

Tavaly a bejelentést követően néhány hét alatt mind az ötszáz autóra érkezett foglalás, ám a koronavírus-járvány okozta válság miatt néhányan visszamondták a rendelésüket, így aki akkor lemaradt, nagy szerencsével most még rendelhet Bugatti Baby-t.

Az eredeti Bugatti Baby gyártása 1926-ban indult, és bár egy egyszeri modellnek szánták, a pozitív visszajelzések hatására 1936-ig gyártották, összesen ötszáz készült belőle, így csak a nagyon szerencsés gyűjtők rendelkeznek vele – írja a Bugatti sajtóközleménye.

Az eredeti Bugatti Baby-t a gyár alapítója, Ettore Bugatti álmodta meg négyéves fiának, ennek köszönhetően a kisautóba tényleg egy gyerek fér bele, hiszen egy valódi autónak nagyjából a felét teszi ki.

A Bugatti Baby II már nem igazi bébi

A jubileumi modell mérete egy valódi 1920-as évekbeli Bugatti méreteinek 75 százaléka lesz, így akár tinédzserek is bele tudnak ülni. Ahogy a márka sajtóközleményében áll, a Bugatti az alapító emléke előtt szeretne tisztelegni az új autóval.

A Bugatti Baby II-nek három változata lesz, mindegyik elektromos hajtású. A legkisebb 1,4 kilowattórás, a nagyobb (Vitesse) 2,8 kilowattórás akkumulátort kap, míg a legnagyobb, a Pur Sang szintén 2,8 kilowattórás akkukat kap, de egyedi, kézzel megmunkált karosszériát is készítenek hozzá.

A legerősebb kivitel 4 kilowattos teljesítménnyel bír majd, míg az alapmodell 1 kilowattos lesz, 20 kilométer/órás végsebességgel.

A régi és az új ötvözete

A Bugatti Baby újjászületése valóban az eredeti modell alapján történik, hiszen egy valódi Bugatti 3D szkennelésével készültek a tervei, így az autó számos eleme az 1920-as éveket idézi majd, ám modern technológiai megoldásokkal felvértezve.

A Bugatti Baby alapmodelljének ára 30 ezer euró, a Vitesse 43.500 euróért kapható, míg a Pur Sang ára 58.500 euró.

Kiemelt Partnereink