Gyártók Így segítenek az autógyártók a német áradások áldozatainak

Így segítenek az autógyártók a német áradások áldozatainak

autopro.hu/P.B. | 2021.07.22 07:18

Így segítenek az autógyártók a német áradások áldozatainak

Fotó: Twitter/BMVg_Bundesweher

Mint az ismert, július közepén egy nagyon komoly árvíz sújtotta Németország, Belgium és Hollandia egyes részeit. Az esőzések nyomán kiöntő folyók számos áldozatot követeltek, és rengeteg ember otthonát, autóját tette tönkre az áradás.

Hirdetés

Az egész világot bejárták a megrázó képsorok Németországból: a kiáradt folyók úgy vitték magukkal az autókat, mint máskor a fadarabokat. Persze szerencsésnek mondhatják magukat azok, akiknek csak az autója bánta az áradást – rengeteg házat, lakást is tönkretett a víz, nem beszélve a halálos áldozatokról, eltűnt emberekről.

Több autógyártó is a károsultak megsegítésére sietett, az elsők között az Opel, a Daimler, a VW, a Ford és a Toyota segített a bajba jutott embereken.

Ingyen cserautó, milliós segítség

Az Opel maximum három hétre ingyen biztosít autót azok számára, akiknek az áradások használhatatlanná tették az autóját. Andreas Marx, az Opel németországi vezetője elmondta, hogy mindenkit megráztak a felvételek, és a gyártó szeretné, ha legalább egy kicsit könnyíthetne a nehéz helyzetbe került emberek sorsán azzal, hogy az autó elvesztésével járó terhet legalább ideiglenesen leveszi a vállukról.

A Daimler és a Volkswagen Csoport egyaránt egymillió eurót adományozott az árvíz sújtotta térségnek – a Daimler a Vöröskeresztnek, a Volkswagen közvetlen a helyreállítási munkákban részt vevőknek adja a pénzt. A Daimler emellett számos Mercedes Unimoggal segíti a helyreállítást.

Segít a Ford és a Toyota is

A Ford a nehezen járható terepen segít járműveivel – elsősorban Ranger pickupokat és Transit kisbuszokat küldtek a térségbe, hogy ezzel segítsék a helyreállítási munkálatokat.

A Toyota németországi kirendeltsége az Opelhez hasonlóan ingyen cserautóval segít, de csak az ügyfeleinek, azaz csak Toyoták helyett adnak ingyen autót – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink