Gyártók Ígéretes első fél éven van túl az Aston Martin

Ígéretes első fél éven van túl az Aston Martin

autopro.hu/V.M. | 2021.07.29 11:20

Ígéretes első fél éven van túl az Aston Martin

Fotó: Aston Martin Media

Az Aston Martin csökkenő veszteségről, valamint a kereskedőknek irányuló eladások 224 százalékos emelkedéséről jelentett az első fél évi pénzügyi eredmények ismertetésén.

Hirdetés

Az eladások ilyen mértékű növekedése nem lett volna lehetséges a DBX, a brit márka első crossovere nélkül. A körülbelül egy éve gyártásban lévő, összkerékhajtású DBX tette ki a január-júniusban értékesített 2901 darab jármű több mint felét.

„A DBX, az első SUV-nk sikerére építve azóta további kettő új járművet dobtunk piacra, és mivel még több izgalmas debütálásra lehet számítani a jövőben, jól pozicionáltak vagyunk a növekedéshez” – mondta a fél évi adatok ismertetésén Lawrence Stroll, az Aston Martin vezetője és résztulajdonosa.

Forduló pont volt a tavalyi év

Az Aston Martin 2018-ban, azt követően került bajba, hogy a londoni tőzsdén bejegyezték. Eladásai esni kezdtek, pénzügyi helyzete pedig megromlott. Tavaly végül Lawrence Stroll dollármilliárdos és az általa vezetett konzorcium segítette ki a céget befektetésével.

A DBX csakugyan tavaly óta van gyártásban, megnyitva a luxus SUV-k új, jövedelmező szegmensét a márka előtt.

A Reuters beszámolója szerint az adózás előtti veszteség az egy évvel megelőző 267,9 millió euróról 107,4 millió euróra esett 2021 első hat hónapjában. Az Aston Martin az egész évben körülbelül 6000 jármű eladásával számol.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink