Gyártók Húsz elektromos teherautót vett a német Amazon

Húsz elektromos teherautót vett a német Amazon

autopro.hu/P.B. | 2022.10.10 06:17

Húsz elektromos teherautót vett a német Amazon

Fotó: Facebook/VolvoTrucks

Az Amazon üzembe helyezi az első teljesen elektromos, negyventonnás teherautóit Németországban. Az akkumulátoros elektromos nehéz haszongépjárműveket a Volvo Truckstól szerzi be az amerikai vállalat.

Hirdetés

Az online kereskedéssel foglalkozó multinacionális vállalat az év végéig szeretné üzembe állítani az első húsz elektromos teherautóját Németországban. A negyventonnás teherautókat a Volvo szállítja, és ezeket Düsseldorf és Dortmund környékén használják majd. A hírt közösen jelentette be a két vállalat.

Az Amazon 2040-re karbonsemlegessé szeretne válni, miközben a csoport továbbra is rohamosan növekszik: az Amazon idén eddig három új szállítási központot nyitott csak Németországban.

Az első fecskék között vannak

Egyelőre csak néhány elektromos meghajtású teherautó közlekedik a német utakon. A gyártók számára kihívást az akkumulátorok nagy tömege és a dízelmotorokhoz képest alacsonyabb hatótávolság jelenti.

A Volvo gyors volt a fejlesztéssel, és szeptemberben megkezdte az elektromos teherautók sorozatgyártását a negyventonnás szegmensben is. A Volvo szerint az Amazonnak szállított modell hatótávolsága egy töltéssel 300 kilométer. A német MAN és a Daimler gyártók 2024-ig szintén sorozatgyártásra kész elektromos nehéz tehergépjárműveket szeretnének piacra dobni – jegyzi meg az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink