Gyártók Hummerrel és Cadillac-kel törhet be Európába a GM

Hummerrel és Cadillac-kel törhet be Európába a GM

autopro.hu/V.M. | 2022.06.17 09:19

Hummerrel és Cadillac-kel törhet be Európába a GM

Fotó: GMC Pressroom

Az ügyhöz közelálló források szerint a General Motors öt évvel azután, hogy szinte teljesen leépítette európai jelenlétét, most annak lehetőségét vizsgálja, hogy elektromos Cadillac és Hummer modellekkel térjen vissza.

Hirdetés

Az Automotive News-nak nyilatkozó bennfentesek szerint először a Cadillac jelenhet meg egy teljesen elektromos modellkínálattal. Az első itt elérhető típus a tengerentúlon már kapható Lyriq crossover lehet, amit, ha jól fogadnak, akkor a GM a GMC Hummer EV-t is felveheti európai kínálatába.

A GM egyelőre nem közölt semmit a tervekről, de a Motor1.com emlékeztet, hogy Mary Barra vezérigazgató úgy egy hónapja elejtette, elképzelhetőnek tartja a GM visszatérését az öreg kontinensre. Barra úgy fogalmazott: „Körülbelül öt éve eladtuk az Opelt annak a vállalatnak, amit ma Stellantis-nak hívnak… most pedig vizsgáljuk a növekedési lehetőségünket, mivel visszatérhetünk Európába egy teljesen elektromos játékosként.”

A GM 2017-ben adta el Opel és Vauxhall márkáit a PSA-nak, ami tavaly létrehozta a Stellantis-t az FCA-val közösen. Azóta az amerikai gyártó csak a Chevrolet Corvette és bizonyos Cadillac modelleket forgalmaz Európában egy kisméretű kereskedési hálózaton keresztül. Ezenkívül azon dolgozik, hogy egy új, startup szerű üzleti modellel jelenjen meg Európában, amivel együtt az elektromos modellek sikeres bemutatása meghatározó lépés lenne a helyi jelenlét ismételt fokozásában.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink