Gyártók Hoppon maradnak a dízelbotrány egyes károsultjai

Hoppon maradnak a dízelbotrány egyes károsultjai

autopro.hu/P.B. | 2023.09.12 08:18

Hoppon maradnak a dízelbotrány egyes károsultjai

Fotó: Pixabay

A svájci VW-sofőrök valószínűleg üres kézzel lépnek ki a dízelbotrányból: kártérítés nélkül megszüntetik annak a kétezer embernek a csoportos perét, akik mindannyian manipulált motorral szerelt dízel Volkswagent vásároltak korábban.

Hirdetés

A Németországban indított per megszüntetéséről először egy svájci fogyasztóvédelmi szervezet, az Fédération romande des consommateurs (FRC) közölte. A felperesek az FRC szerint 1600 és 5000 euró közötti kártérítésben reménykedtek.

„Botrány, hogy mivel a felelősöket büntetőjogilag elítélték, a svájciak már nem kaphatnak kártérítést a VW-ügyben” – mondta Sophie Michaud Gigon, az FRC főtitkára.

2017 végéig több mint kétezer ember ruházta át jogait a myRight jogi szolgáltatóra egy csoportos perben, amelyet egy berlini ügyvédi iroda indított Németországban az autógyártó ellen.

„A siker alacsony esélyeire való tekintettel a myRight nem folytatja az eljárást” – mondták a fogyasztóvédők. A svájci VW-tulajdonosoknak továbbra is lehetőségük van egyéni perekre, amelyek azonban drágák és összetettek – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink