Gyártók Holtan találhatták a Volkswagen egyik alkalmazottját

Holtan találhatták a Volkswagen egyik alkalmazottját

autopro.hu/P.B. | 2020.08.13 17:20

Holtan találhatták a Volkswagen egyik alkalmazottját

Fotó: Volkswagen Newsroom

Hétfőn holtan találtak egy férfit egy kiégett autóban Alsó-Szászországban, Braunschweig közelében. Sajtóinformációk szerint a rendőrség azt is vizsgálja az ügyben, hogy a férfi halálának köze van-e a Volkswagen és a Prevent közötti botrányhoz.

Hirdetés

Az alsó-szászországi rendőrség szóvivője szerdán jelentette be, hogy hétfőn egy holttestet találtak a tartományban, egy mező közepén, egy kiégett autóban. Egy helyi újság, a Helmstedter Nachrichten szerint a férfi a Volkswagen egyik alkalmazottja volt, aki ráadásul kapcsolatban állt a Volkswagen Csoport bosnyák beszállítójával, a Prevent Csoporttal. Sajtóinformációk szerint az ügynek köze lehet a Prevent lehallgatási botrányához is.

A rendőrség csak annyit erősített meg, hogy a holttestet valóban Helmstedt közelében találták, ám azt, hogy pontosan kiről van szó, nem árulták el, így azt sem tudni, hogy tényleg a Volkswagen egyik dolgozója-e az áldozat, sőt, egyáltalán nem biztos, hogy idegenkezűség vezetett a férfi halálához. Azt viszont elismerték a hatóságok, hogy vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a halálesetnek köze van-e a Volkswagen és a Prevent lehallgatási botrányához.

A Volkswagen szerdán kiadott egy közleményt, mely szerint hivatalosan nem tudnak róla, hogy meghalt volna egy alkalmazottjuk, a folyamatban lévő eljárást pedig nem szeretnék kommentálni. A Prevent tragikusnak nevezte az esetet, bővebben pedig nem kommentálta a hírt - írja az Automotive News.

2016-ban komoly vita zajlott a Prevent és a VW között

Négy évvel ezelőtt a Prevent Csoport 66 millió dollárt követelt a Volkswagentől egy jogvitában, aminek végül a töredékét kapta meg, de ez is elég volt ahhoz, hogy a Csoporthoz tartozó Car Trim és az ES Automobilguss folytassa az üléshuzatok gyártását. A cégcsoport korábban a Daimlerrel is pereskedett egy hasonló ügyben, ki nem fizetett szerződések miatt.

Kiemelt Partnereink