Gyártók Hol vannak az új Alfa Romeók?

Hol vannak az új Alfa Romeók?

Biró Csongor | 2015.04.10 11:50

Hol vannak az új Alfa Romeók?

A Fiat Chrysler már évek óta az Alfa Romeo márka fellendítéséről beszél, de még terveket, tanulmányokat sem mutattak be, nemhogy kész autókat. Mi lesz így az élő legendával?

Hirdetés

Új hír az Alfa Romeo háztájáról, hogy két új, nagyteljesítményű motort terveznek gyártani az új, prémium modellekbe. És hol vannak ezek? Az erősebb, 480 lovas hathengeres egyenesen Ferrari génekkel készül, a kisebb négyhengeresből pedig dízel is lesz. Kell a motor, mert az Alfa korábbi tervei szerint évi 400 ezer autót akar eladni a közeljövőben (2018-tól). Nehezen hihető adat, ha arra gondolunk, hogy ezt a mennyiséget nyolc új érkező modellel kívánta megvalósítani Sergio Marchionne vezér és 2013-ban csak 74 ezer Alfát értékesítettek. Jönnie kellett volna két kompaktnak, egy középkategóriásnak, annak sportváltozatának, egy nagyautónak, két szabadidő-autónak és egy élményautónak. Ehhez képest jött az év elején egy-egy felszereltség változat a Mitóhoz és a Giuliettához.

Az Alfa Romeo 6C Concept nem a gyáriak tanulmánya

Tény, hogy a vállalat most 500 millió eurós beruházással fejleszti Termoliban található gyárát, amely az akár évi 200 ezer motort is előállíthat. A gyárban jelenleg 8- és 16 szelepes változatok készülnek az olaszok Fire motorcsaládjából valamint váltók kisteher- és személyautókhoz.

Kiemelt Partnereink