Gyártók Hivatalos Tesla karosszériaműhely nyílt Óbudán

Hivatalos Tesla karosszériaműhely nyílt Óbudán

autopro.hu | 2022.03.19 04:20

Hivatalos Tesla karosszériaműhely nyílt Óbudán

Fotó: Pixabay

Az újonnan megnyílt hivatalos karosszériaműhely lehetővé teszi a modern technológiával készülő alumíniumöntvény karosszériaelemek gyári állapotúra történő javítását, amire idáig Magyarországon nem volt lehetőség.

Hirdetés

Tizennégy évvel a Tesla hazai bevezetése után a budapesti utcaképhez is egyre inkább hozzátartozik a Teslák látványa, annak ellenére, hogy a stabil szervizháttér hiánya általában visszatartó erő az autóvásárlástól. Ám az amerikai márka esetében ez most már nem jelent akadályt: a Duna Autó ugyanis megnyitotta Magyarországon az első, hivatalos Tesla karosszériaműhelyt, illetve a Tesla márkaszerviz is az óbudai Autóváros területén működik.

Az újonnan megnyílt hivatalos karosszériaműhely lehetővé teszi a modern technológiával készülő alumíniumöntvény karosszériaelemek gyári állapotúra történő javítását, amire idáig Magyarországon nem volt lehetőség.

Hivatalosan elismert szaktudás

Simon Péter, a Duna Autó műszaki igazgatója elmondta: „Az Autóváros Tesla karosszériaműhelyének szakembereit az amerikai márka oktatta és minősítette. Így hamarosan - a Duna Autó többi ügyfeléhez hasonlóan -, a Tesla tulajdonosok is megtapasztalhatják a márkaszervizünk előnyeit. A ’Tesla Approved’-minősítés garanciát jelent arra, hogy a sérült autó úgy gurul ki a gyári technológiával azonos javítási folyamat végén, mintha a szalonból jönne.”

A Tesla esetében különösen fontos a márkaszervizekben javítani az autókat, ugyanis az amerikai gyártó egyedi technológiai megoldásokat alkalmaz autóiban, valamint az említett alumíniumöntvény karosszériaelemek javítása is különleges odafigyelést igényel.

„A Tesla gépkocsik vizuális- és ultrahangos érzékelők tucatjaival figyelik meg a körülöttük lévő világot - 360 fokban, és akár 250 méter távolságban képesek elemezni a forgalmi viszonyokat, és azokat pillanatok alatt értelmezve tökéletesen alkalmazkodnak a folyamatosan változó környezethez. Így teszik lehetővé, hogy a velük való közlekedés a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb legyen.” – avat be a technikai részletekbe az Autóváros szakembere. Ezeknek az eszközöknek a beállítása nagy precizitást igényel. Az optimális végeredmény eléréséhez nélkülözhetetlen a Tesla által előírt eszközök megléte és a gyári utasítások pontos betartása.

Egyedi megoldások

A Teslák karosszériája számtalan olyan megoldást egyesít, amely csak az amerikai márkára jellemző. Ilyen az autóiparban eddig ismeretlen karosszériaformálási és -gyártási technológia, mely rendkívül alacsony légellenállást eredményez (ez a nagy hatótáv egyik feltétele), vagy az alumíniumöntvények használata a gyártás folyamán.

A Tesla a karosszériamegmunkáláson túl, a biztonsági rendszerek tekintetében is egyedülálló. Az autó hibátlan üzemelésének tehát legalább annyira kulcsa a karosszéria állapota, mint az autóban működő szoftverek és szenzorok összehangolt működése. Éppen ezért a hagyományos karosszérialakatosi munkákat a szoftveres háttérhez is értő specialisták tevékenysége teszi teljessé.

Mivel a „Tesla Approved Body Shop”-ok máig ritkaságszámba mennek a közép-kelet-európai régióban, a környező országok Tesla-tulajdonosai számára is jó hír a magyar műhely megnyitása, amelynek a honlapja természetesen angol nyelven is elérhető – áll a Duna Autó közleményében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink